top of page

Viisi tehokasta keinoa yksinyrittäjän jaksamiseen

Yksinyrittäjän elämä on monin tavoin palkitsevaa, mutta se voi myös olla äärimmäisen haastavaa ja vaativaa. Pitkät työpäivät, jatkuva paine menestyä ja vastuun kantaminen kaikesta voivat johtaa uupumiseen, stressiin ja heikentyneeseen jaksamiseen. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelen viittä tehokasta keinoa yksinyrittäjän palautumiseen ja jaksamiseen, joihin kuuluvat huippukylmähoito, punavalohoito, ylipainehappihoito, neurosonichoito ja osteopatia.


Huippukylmähoito on yksi vahva työkalu stressin lieventämiseen ja palautumiseen. Altistuminen äärimmäisen alhaisille lämpötiloille lyhyen ajan auttaa vähentämään tulehdusta kehossa, parantamaan verenkiertoa ja vapauttamaan endorfiineja, mikä edistää hyvää mielialaa ja rentoutumista.


Punavalohoito hyödyntää eri aallonpituuksien valoa parantaakseen solujen toimintaa ja

edistääkseen kehon luonnollista palautumista. Erityisesti lähi-infrapuna- ja punainen valo voivat auttaa vähentämään lihasjännitystä, kipua ja parantamaan unen laatua.


Ylipainehappihoito puolestaan tarjoaa elimistölle enemmän happea lievässä ylipaineessa (53 kpa), mikä edistää solujen toimintaa ja auttaa palautumaan stressistä ja väsymyksestä. Ylipainehappihoito on tunnettu myös tulehdusta vähentävästä vaikutuksestaan.


Neurosonichoito yhdistää äänen ja värähtelyn terapeuttiseen tarkoitukseen. Tämä hoitomuoto voi auttaa rentoutumaan, vähentämään stressitasoja ja parantamaan unen laatua. Ääni ja värähtely voivat vaikuttaa myönteisesti hermostoon ja auttaa tasapainottamaan kehoa.


Osteopatia on manuaalinen terapiamuoto, joka keskittyy kehon rakenteen ja liikkeen optimointiin. Osteopaattinen hoito voi auttaa lievittämään lihasjännitystä, parantamaan nivelten liikkuvuutta ja edistämään kehon luonnollista tasapainoa.

Kaiken toiminnan päällikkönä on keskushermosto.

Eli se systeemi joka ohjaa toimintaa syvältä pintaan. Suojamekanismina myös toisinpäin.


Miten keskushermoston toiminta saadaan vapaaksi jotta oikeanlainen toiminta syntyy tuki-ja liikuntaelimiin asti?


Hermoston hoitaminen on tärkein osteopaatin tehtävä.

Tasapainoinen hermoston toimintaa päästää lihakset/selkärangan rennoksi ja joustavaksi. Hoito ei vaadi käsittelyssä voimaa tai pakottamista jotta toiminta muuttuu.

Mitä syvemmälle hoidolla pyritään vaikuttamaan sen keveämmäksi hoitamisen on mentävä. Esim. voimakas hieronta jää pintavaikutukseen, ei vapauta hermotoimintaa, eikä muuta toimintaa. Vaikutus jää myös lyhytaikaiseksi.


On tärkeää muistaa, että nämä hoitomuodot voivat olla osa laajempaa palautumisstrategiaa, joka sisältää myös terveellisen elämäntavan, riittävän unen, säännöllisen liikunnan ja ravitsevan ruokavalion. Yksinyrittäjän tulee kiinnittää erityistä huomiota omaan hyvinvointiinsa, jotta hän voi jatkaa menestyksekästä uraansa pitkällä tähtäimellä.


Muista kuunnella kehoasi, asettaa rajat työlle ja ottaa aikaa itsellesi säännöllisesti – nämä pienet teot voivat tehdä suuren eron pitkällä aikavälillä.


Vieraskynän kirjoitti Petteri Kytölä, Osteopatiaklinikan perustaja ja yrittäjä Järvenpäästä
40 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page